Poľsko na MS v hokeji 2024
Poľsko
MS v hokeji 2024
14.05.2024, Skupina B
2 - 4
0:2, 2:2, 0:0
Francúzsko na MS v hokeji 2024
Francúzsko

VIDEO: Poľský pas si prevzal dva dni pred MS. Brankár Fučík možno predviedol zákrok turnaja

Poľský brankár Tomáš Fučík.
Poľský brankár Tomáš Fučík. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|14. máj 2024 o 22:59

Rodák z Třebíča chytal prvý raz na majstrovstvách sveta.

OSTRAVA. Doma si zachytal zopár zápasov v druhej lige za Jihlavu a Havířov, skúšal šťastie v Severnom Írsku a v sezóne 2018/2019 sa objavil v Žiline, kde odchytal aj neúspešnú baráž o záchranu v extralige proti Michalovciam.

Potom sa presunul do Poľska, kde si našiel aj manželku. Vtedy by mu ani vo sne nenapadlo, že raz bude túto krajinu reprezentovať - na majstrovstvách sveta elitnej kategórie.

Manželka pracuje v nemocnici v Havířově, kde majú Fučíkovci aj rodinné zázemie. "Keby som nastúpil na MHD, tak som za 18 minút doma," pousmial sa v rozhovore pre české médiá.

VIDEO: Zákrok Tomáša Fučíka

Rodák z Třebíča Tomáš Fučík si prevzal poľský pas len dva dni pred začiatkom turnaja. V hierarchii poľských brankárov je až trojka, no v utorok si odkrútil veľkú premiéru.

V zápase Poľsko - Francúzsko sa dostal na ľad v 27. minúte za stavu 0:3, jednotka tímu John Murray už mala toho dosť. Inkasoval hádam z druhej strely (bolo 0:4), ale potom predviedol zákrok, ktorý z neho okamžite spravil hviezdu sociálnych sietí.

Keď už sa zdalo, že Stephane da Costa pohodlne skóruje do poloprázdnej bránky, Fučík sa vrhol na druhú stranu, vystrelil lapačku a ukryl v nej puk.

"Neviem či to bol zákrok šampionátu alebo zmarená šanca šampionátu, to už nechám na vás. V každom prípade mi ten zákrok pomohol dostať sa do pohody a myslím, že to bol aj pre mužstvo pozitívny impulz. Škoda, že môj debut napokon nemal víťaznú príchuť, veľmi som si chcel s chlapcami zaspievať poľskú hymnu, ale nevadí, ideme ďalej," vravel v brankár v mixzóne.

Poliaci napokon prehrali s Francúzmi 2:4 a v stredu o 20.20 nastúpia v Ostrave proti Slovákom.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»VIDEO: Poľský pas si prevzal dva dni pred MS. Brankár Fučík možno predviedol zákrok turnaja